מתכונים בריאים לתזונת ניקויי כבד אביבי


מג׳דרה ירוקה של אורז מלא ושעועית מאש


מתכון זה מוסיף מעט טעם וגוון לשילוב הקלאסי של האורז והמאש, אשר בדרך כלל מהווה את הבסיס ל״ניקוי אביב״ הסיני.

המצרכים הדרושים:

2 כוסות אורז מלא (רצוי בסמטי מלא).

2 כוסות שעועית מאש (מונבט).

2 גבעולי סלרי קצוצים.

1 גזר גדול מגורד בפומפייה.

2 בצלים בינוניים קצוצים.

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה.

חצי חבילת כוסברה קצוצה.

חצי חבילת שמיר קצוץ.

כף כורכום טחון.

4 תרמילי הל כתושים.

כפית זרעי כמון טחונים.

כפית זרעי כוסברה טחונים.

4 כפות שמן זית.

אופציה -מלח דל נתרן.

מים.

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי (ללא העלים), כ-15 דקות עד להשחמה עדינה.

2. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים עוד כדקה אחת נוספת.

3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי (וכ-5 ס״מ נוספים מעל לגובה האורז והמאש) ואת שאר החומרים (כולל העלים של הסלרי) ומביאים לרתיחה.

4. לאחר הרתיחה מערבבים בעדינות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד כחצי שעה.

5. ניתן לפזר עוד מעט עלים ירוקים בהגשה ולתבל עם מעט מיץ לימון.


לקוח מתוך http://www.baraherbs.net

ממרח טופו

מצרכים:

טופו, זיתים, שמן זית, בצל, לימון תבלינים אפשריים: מלח, זעתר,קצח, פשתן, סומסום מטוגן קלות בשמן זית (לא חובה את כולם).

לחתוך את הטופו לקוביות ולהשרות עם שאר המצרכים בצנצנת עם שמן זית מלאה עד סופה.

לסגור ולתת לעמוד במטבח לכמה ימים. אח"כ לפתוח, לטחון את הכל ולשמור במקרר.

הטיבול ויחסים בין המרכיבים על פי העדפה אישית.

תהנו.


ירקות מוקפצים

גזר + סלרי+ קישוא+ נבטים+ כרוב+ פטריות+ זוקיני+ בצל+ שום + פלפלים

מוקפצים בווק על שמן זית קלות.

לתבל בעשבי תיבול כגון סלרי ופטרוזיליה וג'ינג'ר מגורד

בסוף ההכנה להזליף לימון


ירקות אפויים עם עשבי תיבול

למשוח תבנית בשמן זית

להניח ירוקת כגון : בטטה גזר דלעת , קולרבי, כרובית, ברוקולי, קישוא שורשים שומר ובצל אדום

לכסות את התבנית למשך כ 20 דקות בחום של כ 160-180 מעלות.

לאחר כ 20 דקות לפתוח את התבנית ולהשאיר כ 10 דקות נוספות

ניתן לטבל באורגנו או רוזמרין או זעתר ומעט מלח ים.


ממרח לימון

לקחת לימון טרי ועסיסי ולחתוך אותו עם הקליפה לתוך בלנדר ולהשתדל להוציא את הגרעינים (אחת יהיה מר מידי).

להוסיף שמן זית כ 2-3 כפות, מלח ,זעתר ,כוסברה טריה לפי הטעם ומעט פילפלת (לפי כמה שאתם אוהבים חריף).

לטחון את הכל, להכניס לצנצנת ולשמור במקרר.

טוב ל 7-10 ימים.


מרק ירוק

3 מלפפונים + שני גבעולי סלרי

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כרישה קצוצה דק


סלט שורשים

קולורבי מגורד + גזר מגורד + 1/2 סלק חי או מבושל מגורד + פאפאיה ירוקה מגורדת

להוסיף שמן זית לימון כוסברה מגורדת ושקדים טחונים.

ניתן להגיש על מצע של חסה עלים ונבטים.


3 צפיות0 תגובות